Співпраця - запорука успіху!

     Активізація співробітництва між державними територіальними органами та підприємствами, бізнес-структурами – це запорука спільної роботи з розвитку бізнесу, спрямованої на забезпечення продовольчої безпеки регіону і стабілізацію ситуації на ринку харчової продукції.

    ДП «Миколаївстандартметрологія», як територіальний орган, що належить до сфери управління Мінекономрозвитку України приділяє велику увагу інтеграційним процесам між виробниками, реалізаторами харчової продукції в різних сферах діяльності: стандартизації, метрології, сертифікації, сприяє розвитку підприємництва області, особливо підтримуючи харчову галузь, оскільки вона безпосередньо впливає на здоров’я і життя споживачів. У свою чергу, товаровиробники зобов'язуються виробляти продукцію високої якості, яка б відповідала діючим державним стандартам. Така співпраця сприяє підвищенню інвестиційної привабливості ринку регіону та його насиченості якісною і безпечною продукцією.

    Одним із підприємств, з яким тісно співпрацює ДП «Миколаївстандартметрологія» у сфері метрології, сертифікації, стандартизації, впровадженні систем управління є Приватне підприємство «Малицький». Підприємство засноване в жовтні 1999 року і спеціалізується на виробництві ковбасних виробів.

     Основним принципом діяльності ПП “Малицький” залишається дотримання незмінної високої якості м’ясних виробів. В умовах жорсткої конкуренції спеціалісти здійснюють контроль на всіх етапах виробничого процесу: з моменту надходження сировини і до відвантаження готової продукції.

    Керівництво підприємства розуміє, що утримувати увагу покупців можна лише завдяки дбайливо продуманій маркетинговій політиці, привабливим дизайном упаковки, а саме головне високою якістю продукції. Тому на підприємстві постійно ведеться робота в області моніторингу споживчих переваг та підвищення якісних характеристик готового продукту. Спеціалісти підприємства постійно працюють над удосконаленням технологічних процесів, розробкою нових видів ковбас, віддаючи при цьому перевагу високоякісній і доступній за ціною сировині та використанню нового обладнання.

     При постановці нових видів продукції на виробництво, підприємство постійно надає зразки продукції та відповідну документацію для оцінювання членами регіональної дегустаційної комісії харчової продукції. Використовуючи рекомендації отримані від регіональної дегустаційної комісії харчової продукції, підприємство покращує свою продукцію і, на сьогоднішній день є одним з лідерів Миколаївської області серед м’ясопереробних підприємств.

Урочисте засідання регіональної дегустаційної комісії харчової продукції з нагоди 5-річчя її утворення.

  

 Зразки видів продукції: ковбаса варено-копчена салямі «Золотиста», ковбаса напівкопчена сервелат «Вершковий», сосиски «З сиром» ПП «Малицький», представлені для оцінювання на засіданні регіональної дегустаційної комісії харчової продукції

 

Підприємство має повний цикл виробництва – виготовляє ковбасні вироби, а свинину отримує від власного комплексу ДП «Малицький - агро» у Баштанському районі. Заготовлюється сировина також у населення, в тваринницьких господарствах. Виготовляють ковбаси та м’ясні делікатеси за традиційною технологією згідно вимог державних стандартів (ДСТУ) або технічних умов (ТУ).

 

Виробничий цех ПП «Малицький». На фото жилувальник м'яса та субпродуктів Фесюк І.

       Багаторівневий контроль процесу виробництва, ретельно підібрана під рецептури сировина та професійний підхід до переробки являються гарантією якості.

     У листопаді 2011 року на підприємстві було впроваджено інтегровану систему управління (систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ІSO 22000:2007) та систему управління якістю (ДСТУ ІSO 9001:2009).

    Асортимент ковбасних виробів, які виготовляються на ПП “Малицький” різноманітний та оригінальний. Сьогодні технологи підприємства працюють над розробкою серії ковбас та м’ясних делікатесів спеціального посолу.

 

Камера зберігання варено-копчених та напівкопчених ковбас ПП «Малицький»

     Підприємство постійно приймає участь у виставках та ярмарках, на яких його ковбасні вироби отримують найвищі оцінки. Так, в 2012 році ПП «Малицький» стало переможцем регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у номінації «продовольчі товари» за продукцію «ковбаса сирокопчена вищого сорту салямі «Фует».

 

Ковбаса сирокопчена вищого сорту салямі «Фует» ПП «Малицький»

     Підприємство ПП “Малицький” реалізує свою продукцію через оптові склади та роздрібну торгівельну мережу На сьогоднішній день вона  користується попитом у населення південних регіонів (Миколаївська, Херсонська, Одеська, Дніпропетровська, Запорізька області та АР Крим), але ринок збуту розширюється і в інші регіони країни.

    Робота підприємства повністю у правовій сфері та виготовлення продукції, що відповідає вимогам чинних нормативних та законодавчих документів – це гарантія високої якості та безпечності продукції, а співпраця з державними органами додає підприємству солідності, професіоналізму.