На базі ДП "Миколаївстандартметрологія" створено регіональну дегустаційну комісію харчової продукції відповідно до ДСТУ 3946:2018 Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Настанови щодо розроблення і поставлення на виробництво нових та новітніх харчових продуктів», ДСТУ 2391:2010 «Системи технологічної документації. Терміни та визначення основних понять», ДСТУ 3278-95 «Системи розроблення та поставлення продукції на виробництво. Основні терміни та визначення», ДСТУ 4582-2006 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Хліб та хлібобулочні вироби. Основні положення», ДСТУ-Н 7182:2010 «Молочна та м`ясна промисловість. Правила розроблення, оформлення та вимоги до змісту технологічної інструкції» та ін., до складу якої входять висококваліфіковані провідні спеціалісти ДП «Мико-лаївстандартметрологія», контролюючих організацій, органів місцевого самоврядування, бізнесу, наукових органів.
Метою створення регіональної дегустаційної комісії є:
- підтримка місцевих товаровиробників;
- насичення споживчого ринку якісними та безпечними продуктами харчування;
- забезпечення належної безпечної якості нових видів харчової продукції, що виробляється за новими технологіями та рецептурами;
- встановлення єдиного порядку розгляду і оцінки якості зразків харчової продукції, поліпшення її асортименту;
- вирішення питань стандартизації.
Приймальна комісія приймає позитивне рішення стосовно поставлення продукції на виробництво за таких умов:
- виробництво забезпечено повним комплектом технічної документації;
- технічна документація містить повну, достовірну та доступну інформацію щодо безпечного виготовлення продукції;
- результати приймальних випробувань підтверджують відповідність продукції встановленим вимогам.
Успішним проходженням процедури поставлення продукції на виробництво вважається, якщо акт підписали без зауваг не менше ніж 2/3 фактичного складу комісії.
Документи, які необхідно надати для проведення дегустації дослідного зразка нової продукції:
- (зразок заявки);
- зразки нової продукції у кількості, яка визначається діючою нормативною документацією (далі - НД) на методи відбору проб (зразків);
- проекти НД на виготовлення нової продукції;
- проекти технологічної документації (рецептури, інструкції та ін.) на виготовлення нової продукції;
- проекти тексту маркувальних етикеток/ярликів;
- протоколи випробувань продукції, проведені в незалежній випробувальній лабораторії, акредитованій відповідно діючого законодавства.
Наші контакти: 54029, проспект Центральний, 11/5,
Тел.: (0512) 40-94-15; (095) 288-14-29
E-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Начальник відділу Кременецька Олена Федорівна