Сертифікація систем управління
Романенко Ірина МихайлівнаДиректор - керівник Oргану з сертифікації систем управління Приймальня: тел./факс (0512) 40-94-20 E-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. |
|
Фоміна Світлана ВолодимирівнаЗаступник директора з питань стандартизації, якості та наукової діяльності, Заступник керівника Органу з сертифікації систем управління (у відпустці по догляду за дитиною до трьох років) тел: 095 288 14 25 E-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. |
|
Кременецька Олена Федорівна Виконуючий обов’язки заступника директора з питань стандартизації, якості та наукової діяльності, Заступник керівника Органу з сертифікації систем управління ( на період відпустки по догляду за дитиною до трьох років Фоміної С.В.) тел/факс (0512) 40-92-42; 099 920 57 66 E-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. |
|
Кравчук Світлана Федорівна Начальник відділу систем управління тел/факс (0512) 40-91-47; 095 287 18 98 E-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. |
|
|
Літвінчук Наталя Аркадіївна
Провідний інженер відділу систем управління E-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. |
Тимошенко Тетяна СергіївнаІнженер 1 категорії із стандартизації відділу систем управління тел/факс (0512) 40-91-47 E-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. |
Орган з сертифікації систем управління ДП «Миколаївстандартметрологія» акредитований НААУ на виконання робіт з сертифікації відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17021-1:2017 Оцінка відповідності. Вимоги до органів, які здійснюють аудит і сертифікацію систем управління. Частина 1. Вимоги (EN ISO/IEC 17021-1:2015, IDT; ISO/IEC 17021-1:2015, IDT) та ДСТУ ISO/TS 22003:2019 (ISO/TS 22003:2013, IDT) Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів що забезпечують аудит і сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів (атестат про акредитацію № 8О033), дата первинної акредитації – 05.10.2009.
НААУ є членом Міжнародного форуму з акредитації (IAF), підписантом Багатосторонньої Угоди про взаємне визнання (IAF MLA) та Угоди з Генеральною Асамблеєю Європейської кооперації з акредитації (ЕА) за напрямками акредитації органів з сертифікації продукції, системи менеджменту та персоналу. Акредитація, що надається НААУ у вище наведених сферах, є еквівалентною акредитації, що надається національними органами з акредитації – підписантами IAF MLA у більше ніж 80 країнах світу.
26 червня 2018 року ДП «Миколаївстандартметрологія» уклало угоду з НААУ щодо використання знаку IAF MLA на сертифікатах, які видаються ОС СУ
ДП «Миколаївстандартметрологія», що означає їх визнання на європейському та міжнародному рівнях.
Орган з сертифікації систем управління пропонує послуги з незалежної оцінки та сертифікації систем управління на відповідність національним стандартам:
ДСТУ ISO 9001:2018 Системи управління якістю. Вимоги (ISO 9001:2015, IDT):
ДСТУ EN ISO 9001:2018 Системи управління якістю. Вимоги (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT);
ДСТУ ISO 22000:2019 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації у харчовому ланцюгу (ISO 22000:2018, IDT);
ISO 22000:2018 Food safety management systems — Requirements for any organization in the food chain;
ДСТУ ISO 14001:2015 Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосовування (ISO 14001:2015, IDT).
Орган з сертифікації систем управління (ОС СУ) ДП «Миколаївстандартметрологія» має право проводити сертифікацію систем управління в 11 галузях економічної діяльності:
ДСТУ ISO 9001:2015, ДСТУ EN ISO 9001:2018 Системи управління якістю. Вимоги (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT):
- 03 Харчова промисловість та виробництво тютюнових виробів;
- 19 Виробництво електричного та електронного устаткування;
- 28 Будівництво;
- 29 Оптова та роздрібна торгівля, послуги з ремонту автомобілів, мотоциклів та побутових приладів;
- 30 Послуги готелів та ресторанів;
- 31 Послуги транспорту, зберігання та зв’язку;
- 34 Послуги з досліджень і розробок;
- 35 Інші послуги;
- 37 Послуги у сфері освіти та виховання;
- 38 Послуги у сфері охорони здоров’я та з надання соціальної допомоги;
- 39 Інші соціальні послуги.
ДСТУ ISO 14001:2015 Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосовування (ISO 14001:2015, IDT):
- 03 Харчова промисловість та виробництво тютюнових виробів;
- 29 Оптова та роздрібна торгівля; Ремонт автотранспортних засобів, мотоциклів, побутових виробів;
- 31 Послуги транспорту, зберігання та зв’язку.
ДСТУ ISO 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій у харчовому ланцюгу», ISO 22000:2018 Food safety management systems — Requirements for any organization in the food chain:
- А Тваринництво;
- С Виробництво харчових продуктів;
- D Виробництво кормів для тварин;
- E Громадське харчування;
- F Розповсюдження;
- G Надання послуг транспортування та зберігання.
Наявність сертифіката відповідності системи управління покращує імідж компанії, підтверджує ефективність системи управління і стимулює суб’єктів господарювання покращувати рівень виробництва продукції, яка випускається; послуг, які надаються, що позитивно позначається на результатах діяльності як на самого суб’єкта господарювання, так і на світових ринках товарів і послуг.
Атестат акредитації Органу з сертифікації систем управління