25.05.2021 та 28.05.2021 на ДП «Миколаївстандартметрологія» проведені спеціальні об’єктові тренування з цивільного захисту за темою «Дії працівників підприємства в умовах виникнення надзвичайної ситуації (пожежі в одному з кабінетів)».

   Керівник навчання (тренувань) – заступник директора з регіонального розвитку та маркетингу Денис Данилюк.

   До навчання залучались: комісія з надзвичайних ситуації підприємства, начальники відділів підприємства, служби цивільного захисту  та працівники підприємства.

   Створена на навчанні обстановка відповідала характеру діяльності та розташування  підприємста. Для відпрацювання теми були розроблені перелік ввідних, порядок і час їх вручення. 

          Основні з них:

- загоряння в кабінеті;

- евакуація працівників підприємства;

- дії  відповідальних осіб щодо захисту здоров¢я та життя працівників.

   Всі ввідні були використані керівництвом підприємства в ході навчання  для визначення оцінки  обстановки та дій відповідальних за цивільний захист.

   З особовим складом, що залучався до навчання, відпрацьовані дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій – евакуації та пожежі на території підприємства. 

   У ході тренувань для  ліквідації пожежі залучались: Приватне підприємство «ЯВІР - 2000» для забезпечення електро-технічного супровіду, а саме спрацювання сигналізації у зазначені години та Товариство з обмеженою відповідальністю «ВІКІНГ ЛЮКС» для участі у даному заході охоронців підприємства.       

   Приведення в готовність підприємства до дій здійснено в передбачені календарним планом строки. Керівники своєчасно приймали рішення по ввідним, вміло керували діями підлеглих в ході виконання ними завдань.  Взаємодіяли сили цивільного захисту організовано і злагоджено.

   В ході спеціального об’єктового тренування з цивільного захисту керівний склад та особовий склад служб, відповідальні особи та працюючий персонал підприємства одержали необхідні навички в діях при виникненні надзвичайної ситуації (пожежі).

   Результати навчання  обговорені на засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій ДП «Миколаївстандартметрологія».