За сприянням Департаменту технічного регулювання та метрології Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на Комунікативній платформі з технічного регулювання 23.09.2020 року об 11.00 відбувся вебінар на тему: «Сьогодення. Метрологічна діяльність. Актуальні напрямки та питання». Захід був організований та проведений ДП «Мико-лаївстандартметрологія».

      До онлайн-семінару долучилися 86 учасників, а саме:

  • підприємства м. Миколаєва та Миколаївської області, такі як: ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом», ТОВ «Сандора», ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв», ТОВ СП «Нібулон», ТОВ «Миколаївський коньячний завод», ТОВ «КВОРУМ-НАФТА», ТОВ Оператор ГТС України, ФГ «Органік Сістемс», ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект», філія «НДКТІ» АТ «Укрзалізниця», ТОВ «Сервісний центр «Металург» та інші;
  • підприємства, що належать до сфери управління Мінекономіки: ДП «Волиньстандартметрологія», ДП «Київоблстандартметрологія», ДП «Кривбасстандартметрологія», ДП «Івано-Франківськстандартметрологія», ДП «Полтавастандартметрологія» та багато інших;
  • вищі навчальні заходи: Миколаївський національний аграрний університет, Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова;
  • медичні заклади: КНП «Миколаївський обласний будинок дитини» МОР, Управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА.

          Семінар розпочався зі вступного слова директора ДП «Миколаїв-стандартметрологія» Ірини Романенко, яка привітала всіх учасників та розповіла про особливості роботи підприємства, його досягнення.

На фото: директор ДП «Миколаївстандартметрологія» Ірина Романенко

        Юрій Шевцов, заступник директора з метрології; Володимир Болодурін, начальник метрологічного центру; Галина Човганська, начальник науково-технічного відділу метрологічного забезпечення геометричних, механічних вимірювань, вимірювань рівня та об’єму речовин; Світлана Шустак, заступник начальника науково-технічного відділу метрологічного забезпечення теплотехнічних вимірювань; Богдан Михалишин, начальник електротехнічної лабораторії науково-технічного відділу метрологічного забезпечення електричних, магнітних, радіотехнічних вимірювань та іонізуючих випромінювань; Марія Шварова, провідний юрисконсульт, у своїх доповідях висвітлили наступні теми:

  • Зміни у Законі України «Про метрологію та метрологічну діяльність», що набрали чинності з 03 липня 2020 року;
  • Специфіка Миколаївського регіону. Практичні питання, які виникають при здійсненні діяльності з надання метрологічних послуг:
    • Повірка, калібрування резервуарів та ємностей;
    • Повірка, калібрування засобів вимірювальної техніки за видом вимірювання L – довжина. Наші напрацювання;
    • Повірка, калібрування засобів вимірювальної техніки за видом вимірювання PR – фотометрія, QM – хімія;
    • Організація контролю вихідних параметрів медичного обладнання. Що треба знати;
    • Надання юридичної допомоги з питань метрологічного забезпечення. Питання, які виникають при проведенні метрологічного нагляду.

        Після основної частини, учасники мали нагоду поставити питання та отримати кваліфіковані відповіді від експертів. Запис вебінару буде розміщений на Комунікативній платформі з технічного регулювання https://techreg.in.ua, де також будуть розміщені матеріали секції «Питання-відповіді».

 

На фото: робочий момент вебінару

      Ураховуючи кількість учасників та їхню активність на вебінарі, стає зрозумілим високий рівень бажання вдосконалювати і розширювати знання у сфері технічного регулювання та метрології та актуальність проведення даного заходу. Бажаємо учасникам успішно втілювати в життя набуті під час заходу знання та досвід.

      Чекаємо на нові зустрічі на наступних вебінарах!