Вже  16   років   поспіль з метою   популяризації   загальнодержавного руху   за підвищення  якості  життя  Державним підприємством «Миколаївстандартметрологія» проводиться Всеукраїнська виставка-конкурс дитячого малюнка «Я хочу жити в якісному світі».

        Захід    сприяє формуванню у  наймолодших  споживачів  суспільства   асоціативного уявлення   про   якісну,  безпечну   продукцію  та  формує   громадянську  свідомість   у  дітей.  У   виставці-конкурсі   беруть   участь   діти   від  5   до   17  років.   У  Миколаївській  області  організаційно-технічне   та  інформаційне   забезпечення   покладається  на    ДП  «Миколаївстандартметрологія».

         Завдяки конкурсу діти мають змогу виразити своє бачення якісного світу та реалізувати власні творчі здібності, таланти. І дорослим залишається лиш одне: створити якісний світ, який відповідає дитячим уявленням та очікуванням. Світ, де панує мир і благополуччя, навкруги чисте повітря та ріки, безпечні та якісні продукти.

        У 2019 році для участі у Всеукраїнській виставці-конкурсі дитячих малюнків «Я  хочу  жити  в якісному світі»  надіслано 352  творчі  роботи  дітей з  учбових закладів,  гуртків,  позашкільних творчих організацій.  У заході прийняли участь роботи  юних  художників з Єланецького  району Миколаївської області та міст Миколаєва і Первомайська.

       З кожним роком до виставки-конкурсу долучаються все більше дітей з регіонів по всій Україні. Вперше на конкурс надійшли малюнки із Київської, Чернівецької, Вінницької  областей та м. Дніпро і м. Кропивницький. Примітно, що конкурс має чималий резонанс і серед дітей працівників ДП «Миколаївстандартметрологія», які теж щорічно надсилають свої малюнки.

         Аналіз творчих робіт цього року показав, що по номінаціях:

  • «Я пізнаю якісну продукцію» - надійшло 221 робота (63% від загальної кількості учасників);
  • «Ми - архітектори якісного світу» - 77 робіт (22%);
  • «Кращий плакат на споживчу тематику» - 56 робіт (15%).

     

      За віковими категоріями:

  • від 5 до 8 років – 69 робіт (20%);
  • від 9 до 12 років – 207 робіт (59%);
  • від 13 до 17 років – 76 робіт (21%).

    

      По регіонах:

  • м. Миколаїв та Миколаївська обл. – 309 робіт (88%);
  • м. Кропивницький – 4 роботи (1%);
  • Київська обл. – 25 робіт (7%);
  • Чернівецька обл. – 3 роботи (1%);
  • Вінницька обл. – 4 роботи (1%);
  • м. Дніпро – 7 робіт (2%).


       Отже, у 2019 році найбільшу кількість робіт надано у номінаціях «Я пізнаю якісну продукцію» та найбільш активною віковою категорією учасників виставки-конкурсу у цьому році є категорія від 9 до 12 років. Такі тенденції є незмінними протягом останніх років. У 2019 році значно збільшилась кількість учасників з інших регіонів України.

       13 жовтня 2020 року відбулося засідання регіонального конкурсного журі (РКЖ), у результаті якого були обрані переможці виставки-конкурсу. Перелік переможців можна переглянути за посиланням ПРОТОКОЛ.

       Діти – найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, творчості, сміливості ми в них закладаємо, залежить майбутнє  не тільки  нашої  країни, а й  майбутнє  всього світу. Ми віримо, що виставка-конкурс   «Я  хочу  жити в  якісному світі»,  яка  проводиться  на   базі ДП «Миколаївстнадартметрологія», сприяє гармонійному розвитку дітей та формуванню здорового світогляду про оточуючий світ. Для нас важливо, що результатом заходу є дитячі посмішки, веселий сміх та радість. У наших дітей повинно бути щасливе майбутнє, і за це відповідальні ми – дорослі!