Суб’єктам господарювання — Замовникам метрологічних робіт

 

Користуючись нагодою, ДП «Миколаївстандартметрологія» висловлює повагу та вдячність за багаторічну співпрацю.

Здійснюючи господарську діяльність, ДП «Миколаївстандартметрологія» безумовно дотримується вимог законодавства України. Особлива увага приділяється виконанню вимог законодавства України у сфері технічного регулювання, що активно реформується з метою наближення до законодавства Європейського Союзу.

03 липня 2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання» від 06.06.2019 № 2740-8. Пунктом 13 вказаного закону було внесено зміни до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (далі - Закон), в тому числі виключено останню частину статті 17 Закону, яка містила наступне положення: «Повірка засобів вимірювальної техніки, які не застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології та перебувають в експлуатації, проводиться на добровільних засадах».

Так само наказом Мінекономрозвитку від 16.04.2019 № 642 з наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Про затвердження Порядку повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів» (далі - Порядок) від 08 лютого 2016 року № 193 вилучено пункт 3, який визначав, що Порядок може використовуватися під час проведення повірки засобів вимірювальної техніки, які не застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології, на добровільних засадах.

Отже, законодавство України більше не містить поняття «добровільна повірка», що виключає можливість застосування такого поняття при визначенні предмета договору (предмет закупівлі).

З метою уникнення непорозумінь з державними контролюючими органами щодо укладання договорів з надання послуг з добровільної повірки після виключення такого терміну з законодавства України ДП «Миколаївстандартметрологія» припиняє укладання договорів про надання послуг з добровільної повірки засобів вимірювальної техніки, які не застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології.

Надалі ДП «Миколаївстандартметрологія» пропонує для засобів вимірювальної техніки, які не застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології, укладати договори про надання послуг з калібрування з оформленням відповідного свідоцтва та/або договори про надання послуг вимірювання з визначення метрологічних характеристик з наданням сертифікату про перевірку метрологічних характеристик засобу вимірювання.

Просимо Вас врахувати інформацію при складанні фінансових планів підприємств на 2019 рік та Річних планів на 2019 рік.

Зважаючи на викладене та на підставі ст. 607 Цивільного Кодексу України ДП «Миколаївстандартметрологія» змушений повідомити про припинення надання послуг з добровільної повірки ЗВТ.

Заступник директора з метрології                                                                                                 Юрій ШЕВЦОВ