УВАГА! 31.07.2019 р. відбудеться семінар.

У зв’язку із набуттям чинності з 06.08.2019 р. Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», з метою надання методичної допомоги харчовим підприємствам області щодо змін в законодавстві з питань стандартизації, маркування харчових продуктів та відповідальності за порушення законодавства, 31 липня 2019 року в місті Миколаєві ДП «Миколаївстандартметрологія» проводить семінар на тему «Європейський підхід до маркування харчових продуктів. Вимоги Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Відповідальність за порушення законодавства».

На семінарі будуть розглянуті наступні питання:

- Новини у сфері стандартизації, метрології та оцінки відповідності.

- Державний контроль в Україні: інспектування та аудит операторів ринку. Періодичність здійснення планових заходів держконтролю на підставі ризик-орієнтованого підходу. Постанова КМУ від 31.10.2018 № 896.

- Основні положення Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів. Порівняння з нормами діючого законодавства.

- «Основне поле видимості» на пакуванні продукції. Інформація про продукт, яка повинна бути наведена у цій зоні.

- Позначення в тексті маркування одиниць вимірювання Міжнародної системи одиниць (СI) з використанням літер українського алфавіту.

- Терміни, упродовж яких необхідно привести інформацію для споживачів щодо харчових продуктів до вимог нового Закону.

- Відповідальність, передбачена за надання на маркуванні неточної, недостовірної, незрозумілої інформації.

- Вимоги до маркування заморожених продуктів щодо позначення інформації на пакуванні про масу крижаної глазурі.

- Маркування алкогольних напоїв, виноробної продукції, пива з урахуванням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

- Поставлення продукції на виробництво. ДСТУ 3946:2018 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова.

Настанови щодо розроблення і поставлення на виробництво нових та новітніх харчових продуктів» на заміну ДСТУ 3946-2000.

- Метрологічні вимоги до фасованих продуктів:

- допустимі відхилення для фасованої продукції, що не маркуються знаком «е», вимоги щодо допустимого відхилення від кількості, які повинні бути встановлені для продукції;

- вимоги до фасованого товару в упаковках, що зазначені у нових редакціях стандартів ДСТУ OIML R 79:2017, ДСТУ OIML R 87:2017 та обов’язковість їх виконання.

- Перехід до європейських нормативних документів. Скасування ГОСТів. Робота вітчизняних підприємств у нових умовах.

Вартість участі у семінарі складає 1020,20 грн. з ПДВ.

Для участі у заході необхідно заповнити заявку та надіслати її на електронну адресу: arhiv@ncsms.com.ua або information@ncsms.com.ua.

За детальнішою інформацією щодо заходу просимо звертатися за телефонами: (0512) 34 60 27, (095) 288 14 29.

 

Заявка на семінар.