Фахівці ДП “Миколаївстандартметрологія” прийняли участь у практичному семінарі «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ»

     19-20 грудня 2018 року в м. Києві Київською філією ДП «Київоблстандартметрологія» організовано та проведено практичний семінар «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ».

     У практичному семінарі від ДП «Миколаївстандартметрологія» прийняла участь провідний інженер із стандартизації відділу СУ – Кременецька Олена Федорівна.         

     Семінар відкрили директор Київської Філії ДП «Київоблстандартметрологія» Бєлофастова О.І. та директор з якості, міжнародний аудитор Фесенко С.В.

 Фото 1

Фесенко С.В. та Бєлофастова О.І.

     В рамках практичного семінару Київською філією ДП «Київ-облстандартметрологія» було організовано виїзд на потужності оператора ринку з виробництва безалкогольних напоїв Соса-Соla Bevereges Ukraine. Спеціалісти передового оператора ринку надали можливість перейняти досвід успішного функціонування та впровадження систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів.

Фото 2 

Соса-Соla Bevereges Ukraine

     Питання, які були запропоновані до розгляду у практичному семінарі «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ»:

     19 грудня 2018 року.

1. Нові вимоги до забезпечення безпечності харчових продуктів відповідно до вимог нової версії ISO 22000:2018. Основні відмінності нової версії. Аналіз внутрішніх та зовнішніх факторів, що впливають на систему менеджменту безпечності харчових продуктів. Рекомендації щодо впровадження вимог стандарту. Засоби переходу на нову версію.

2. Організація та особливості проведення внутрішнього аудиту системи менеджменту безпечності харчової продукції згідно ISO 19011:2018. Основні відмінності нової версії стандарту. Види, принципи, методи та схеми аудиту.

     20 грудня 2018 року.

1. Наказ Держпродспоживслужби від 27.11.2018 № 965 «Про затвердження щорічного плану державного контролю Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини)».

2. Особливості здійснення державного нагляду в 2019 році. Діяльність підприємств АПК в умовах гармонізації українського законодавства в сфері безпечності харчових продуктів з законодавством ЄС. Основні положення ЗУ № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров`я та благополуччя тварин».

3. Впровадження та функціонування на підприємствах АПК гігієнічних вимог.

4. Забезпечення безпечності харчових продуктів за допомогою виконання вимог стандартів ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC, Global GAP, GTR. Спрощений варіант впровадження діючих процедур НАССР.

5. Маркування харчових продуктів та інформування споживачів.

Під час практичного семінару «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ» було розглянуто всі питання відповідно з програмою практичного семінару.

Фото 3 

Робочі моменти практичного семінару

      Також під час семінару було розглянуто ряд Законів України та проектів:

- Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997;

- Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» № 1602-VII від 22.07.2014;

- Закон України  «Про інформацію» № 2657-ХІІ від 02.10.1992;

- Проект Закону України про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів  № 8450 від 07.06.2018, який пропонує новий порядок маркування продуктів харчування і вводить штрафи за надання недостовірної інформації на упаковці.

     Кого зацікавила дана інформація, пропонуємо звернутися до Органу з сертифікації систем управління для отримання відповідей на свої запитання: проспект Центральний, 11/5, м. Миколаїв, Україна, тел/факс (0512) 34-00-67. Е-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра..

     В.о. начальника відділу СУ Кременецька О.Ф.