04.07.2014 року відбулось засідання регіональної дегустаційної комісії харчової продукції


     4 липня 2014 року відбулося чергове засідання регіональної дегустаційної комісії (РДК) харчової продукції.

 

Робочий момент засідання РДК харчової продукції

     Відкрила засідання голова РКЖ харчової продукції, директор ДП «Миколаївстандартметрологія» Романенко Ірина Михайлівна, яка привітала присутніх та побажала всім плідної роботи.

    На розгляд комісії свою продукцію представило Товариство з обмеженою відповідальністю «Сандора» та Публічне акціонерне товариство «Баштанський сирзавод».

      Публічне акціонерне товариство «Баштанський сирзавод» надало для дегустації 9 видів продукції:

-  сир твердий «Парменталь» 40 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови»;

 

-  сир твердий «Дитячий» для дітей віком від 3-х років 45 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови»;

 

- сир твердий «Князь Ігор» зі смаком та ароматом пряженого молока 50 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови»;

  

- сир твердий «Топліні» зі смаком та ароматом пряженого молока 50 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови»;

 

-  сир твердий «Горіховий» з фенугреком та смаком волоського горіху 50 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови»;

 

-  сир твердий «Ніжний» зі смаком та ароматом пряженого молока 50 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови»;

 

-  сир твердий «Король сирів» зі смаком та ароматом пряженого молока 50 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови»;

  

-   сир твердий «Маркіз де Чіз» з ароматом пряженого молока та вінілі 50 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови»;

 

-  сир твердий «Левове серце» зі смаком та ароматом пряжених вершків 50 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-34480442-002:2009 «Сири тверді, сири тверді з ароматизаторами, наповнювачами та вітамінізовані. Технічні умови».

 

На фото зразки продукції ПАТ «Баштанський сирзавод»: сир твердий «Парменталь» 40 % жиру, сир твердий «Дитячий» для дітей віком від 3-х років 45 % жиру, сир твердий «Горіховий» з фенугреком та смаком волоського горіху 50 % жиру, сир твердий «Ніжний» зі смаком та ароматом пряженого молока 50 % жиру, сир твердий «Маркіз де Чіз» з ароматом пряженого молока та вінілі 50 % жиру, сир твердий «Левове серце» зі смаком та ароматом пряжених вершків 50 % жиру, сир твердий «Король сирів» зі смаком та ароматом пряженого молока 50 % жиру

 

      Товариство з обмеженою відповідальністю «Сандора» представило 4 види продукції:

 

-  хрусткі сухарики зі смаком копченого сиру ТМ «ХрустTeam», що виготовляються згідно ТУ У 10.7-22430008-055:2014 «Сухарики. Технічні умови»;

 

На фото зразки продукції ТОВ «Сандора» хрусткі сухарики зі смаком копченого сиру ТМ «ХрустTeam»

 

-       хрусткі сухарики зі смаком кальмара ТМ «ХрустTeam», що виготовляються згідно ТУ У 10.7-22430008-055:2014 «Сухарики. Технічні умови»;

 


На фото зразки продукції ТОВ «Сандора» хрусткі сухарики зі смаком кальмара ТМ «ХрустTeam»

- хрусткі сухарики зі смаком холодцю з хріном ТМ «ХрустTeam», що виготовляються згідно ТУ У 10.7-22430008-055:2014 «Сухарики. Технічні умови»;

 

-  хрусткі сухарики зі смаком шашлику ТМ «ХрустTeam», що виготовляються згідно ТУ У 10.7-22430008-055:2014 «Сухарики. Технічні умови».

 

   Оцінювання представлених зразків продукції проводили члени дегустаційної комісії - фахівці Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби в Миколаївській області; Миколаївської обласної профспілкової організації працівників малого та середнього бізнесу «Єднання», Інспекції з питань захисту споживачів у Миколаївській області; Миколаївської обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування і послуг; Фермерського господарства «Органік - Сістемс», фахівці Державного підприємства «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

 

 

Робочий момент засідання регіональної дегустаційної комісії харчової продукції

 

    Члени дегустаційної комісії оцінили представлену продукцію на відповідність вимогам чинних нормативних документів: зовнішній вигляд, органолептичні показники, паковання та марковання і рекомендували продукцію до виробництва.

 

ДП «Миколаївстандартметрологія»