7 лютого 2014 року відбулось засідання регіональної дегустаційної комісії харчової продукції

     7 лютого 2014 року відбулося чергове засідання регіональної дегустаційної комісії харчової продукції.

    На розгляд комісії свою продукцію представило Товариство з обмеженою відповідальністю «Сандора», Публічне акціонерне товариство «Баштанський сирзавод», Товариство з обмеженою відповідальністю виробництво заморожених продуктів «ЕЛІКА», Приватне підприємство «Вікі», Фізична особа-підприємець Авдєєв Олексій Вікторович.

     Товариство з обмеженою відповідальністю «Сандора» представило 2 види продукції: 

-       грушево-яблучний сік прямого віджиму, що виготовляється згідно ТУ У 15.3-22430008-033:2005 «Соки, нектари фруктові та овочеві торговельної марки «Садочок». Технічні умови»;

-       напій соковий із яблук, журавлини та чорноплідної горобини, що виготовляється згідно ТУ У 15.9-22430008-044:2007 «Напої сокові. Технічні умови».

 

На фото зразки продукції ТОВ «Сандора»: грушево-яблучний сік прямого віджиму та напій соковий із яблук, журавлини та чорноплідної горобини

 

    Публічне акціонерне товариство «Баштанський сирзавод» представило на розгляд членам регіональної дегустаційної комісії харчової продукції сир твердий «Баштанський «Ювілейний» масова частка жиру 50 %, що виготовляється згідно ТУ У 15.5-00446500.001-2003 «Сир твердий «Баштанський Ювілейний». Технічні умови».

 

На фото зразки продукції ПАТ «Баштанський сирзавод» - сир твердий «Баштанський «Ювілейний» масова частка жиру 50 %

 

    Товариство з обмеженою відповідальністю виробництво заморожених продуктів «ЕЛІКА» надало для дегустації 2 види продукції:

-         чебуреки з м’ясом, що виготовляються згідно ТУ У 10.8-35048287-007:2014 «Готові страви кулінарно оброблені заморожені. Технічні умови»;

 

На фото головний технолог  ТОВ ВЗП «ЕЛІКА» Габібуллаєв Н.А. та завідуюча лабораторією Маслова Л.В. зі  зразками продукції: чебуреки з м’ясом

 

-   котлети «Пожарські», що виготовляються згідно ТУ У 10.8-35048287-007:2014 «Готові страви кулінарно оброблені заморожені. Технічні умови».

 

На фото зразки продукції: котлети «Пожарські»

     Приватне підприємство «Вікі» представило 4 види продукції:

 

На фото зразки продукції ПП «Вікі»: аджика «Лагідна», аджика «Класична», аджика «Гостра», гірчиця «Руська вогняна»

 

-         аджика «Лагідна», що виготовляється згідно ТУ У 15.8-24055786-008:2008 «Аджика. Технічні умови»;

 

-         аджика «Класична», що виготовляється згідно ТУ У 15.8-24055786-008:2008 «Аджика. Технічні умови»;

 

-         аджика «Гостра», що виготовляється згідно ТУ У 15.8-24055786-008:2008 «Аджика. Технічні умови»;

 

-         гірчиця «Руська вогняна», що виготовляється згідно ТУ У 24055786.001-2001 «Гірчиця. Технічні умови».

 

На фото зразки продукції ПП «Вікі»: аджика «Класична» та  аджика «Гостра»

    Фізична-особа підприємець Авдєєв Олексій Вікторович представив 2 види продукції:

-         сир розсільний «Сулугуні», 45 % жиру, що виготовляється згідно ТУ У 10.5-2703902035-001:2014 «Сир розсільний «Сулугуні». Технічні умови»;

На фото менеджер Авдєєва І.О. із зразками продукції:
сир розсільний «Сулугуні», 45 % жиру

- сир розсільний «Сулугуні», 45 % жиру, копчений, що виготовляється згідно ТУ У 10.5-2703902035-001:2014 «Сир розсільний «Сулугуні». Технічні умови».

 

На фото зразки продукції ФОП Авдєєва О.В.: сир розсільний «Сулугуні» 45 % жиру, сир розсільний «Сулугуні» 45 % жиру, копчений

    Оцінювання представлених зразків продукції проводили члени дегустаційної комісії - фахівці департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму і департаменту агропромислового розвитку Миколаївської  облдержадміністрації; Головного управління ветеринарної медицини в Миколаївській області; Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби в Миколаївській області; Миколаївської обласної профспілкової організації працівників малого та середнього бізнесу «Єднання», Інспекції з питань захисту споживачів у Миколаївській області; Державного підприємства «Центр з проблем захисту прав споживачів»; Миколаївської обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування і послуг; Фермерського господарства «Органік - Сістемс», фахівці Державного підприємства «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

 

Робочий момент засідання регіональної дегустаційної комісії харчової продукції

     Члени дегустаційної комісії оцінили представлену продукцію на відповідність вимогам чинних нормативних документів: зовнішній вигляд, органолептичні показники, паковання та марковання і рекомендували продукцію до виробництва.

 

 

ДП «Миколаївстандартметрологія»