Регіональна дегустаційна комісія харчової продукції

     На базі ДП "Миколаївстандартметрологія" створено регіональну дегустаційну комісію харчової продукції відповідно до Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів", ДСТУ 3946-2000 "Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Основні положення"  з метою подальшого розвитку підприємницької діяльності, забезпечення оптимальних умов для своєчасного поставлення на виробництво нових видів харчової продукції, запобігання надходженню до споживачів неякісної продукції, підвищення її якості та поширення інформаційних даних про продукцію, що виробляється та реалізується в м. Миколаєві та Миколаївській області підприємствами всіх форм власності та відомчої підпорядкованості; продукції, яка освоєна раніше іншим підприємством, у разі застосування документації, що придбана у власника оригіналу (за винятком продукції, порядок затвердження якої визначено рішенням центрального органу виконавчої влади; продукції спеціального призначення, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, біологічно активних речовин - добавок до харчової продукції, а також продукції, створеної з використанням нових видів нетрадиційної сировини).

     За результатами розгляду матеріалів, наданих дегустаційній комісії та дегустації зразків продукції, комісія приймає рішення, секретар комісії протягом 10 днів оформляє протокол та складає акт про прийняття одного з рішень:

  • рекомендувати продукцію до виробництва
  • рекомендувати передати продукцію замовнику для доопрацювання і повторного подання
  • рекомендувати не виробляти продукцію
  • рекомендувати документи (рецептуру, технічні умови) до затвердження
  • виявлені недоліки продукції та документів усунути

     Акт вважається дійсним за умови, що його підписалт без зауважень не менше 1/2 фактичного складу комісії.

     Документи, які необхідно надати для проведення дегустації дослідного зразка: 

  • заявка
  • реквізити підприємства
  • зразки нової продукції у кількості, яка визначається діючою нормативною документацією (далі - НД) на методи відбору проб (зразків)
  • проекти НД на виготовлення нової продукції
  • проекти технологічної документації (рецептури, інструкції та ін.) на виготовлення нової продукції
  • протоколи випробувань продукції за фізико-хімічними показниками та показниками безпеки, які проведені в незалежній випробувальній лабораторії, акредитованій відповідно до діючого законодавтсва. Для продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації, рішення про визначення випробувальної лабораторії приймає орган з сертифікації
  • пояснювальну записку

Дивитись інформацію про проведені засідання регіональної дегустаційної комісії