Державне підприємство «Миколаївський науково-виробничий центр
стандартизації, метрології та сертифікації»
54029, Україна, м. Миколаїв, пр. Леніна, 11. Тел.: (0512) 34-40-66


Фахівці ДП «Миколаївстандартметрологія» прийняли участь у семінарі: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР»

        23 червня 2016 року Мінагрополітики України спільно з міжнародним проектом  ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» за участю Миколаївської ОДА було проведено семінар на тему: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР». Семінар  проводився в рамках реалізації Плану дій Кабінету Міністрів України на 2016 рік, що затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 р. №184.

 

Відкриття семінару начальником відділу департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОДА Гуровим Г.В.

 

 Лектор семінару, експерт з НАССР та простежуваності проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Оглашенний Ю.І.

      Серед учасників семінару – фахівці ДП «Миколаївстандартметрологія»: директор підприємства Романенко І.М., заступник директора з питань стандартизації та наукової діяльності Цегельник Т.Г., заступник керівника Органу з сертифікації систем управління Фоміна С.В.

 

Робочий момент семінару

 

 Робочий момент семінару

     Протягом семінару оператори ринку харчових продуктів Миколаївщини дізналися як ефективно використати кошти та уникнути помилок під час впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР.

 

Учасники семінару: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР»

 

       Бюджет проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», в рамках якого проводився семінар, складає 3,8 млн. євро.

    Головна мета Проекту– сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом “від лану до столу” шляхом приведення законодавства, інституційної інфраструктури та системи державного контролю України у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС. 

 

      Завдання Проекту

• Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні “від лану до столу” шляхом наближення системи до відповідних європейських та міжнародних стандартів, залучаючи приватний сектор та представників громадськості;

• Сприяння подальшому проведенню інституційної реформи української системи контролю безпечності харчових продуктів;

• Узгодження законодавства України у сфері безпечності харчових продуктів “від лану до столу” із законодавчою базою ЄС;

• Проведення навчання для співробітників органів державного контролю, ветеринарів, персоналу митної служби та інших державних служб, діяльність яких пов’язана зі сферою безпечності харчових продуктів “від лану до столу”;

• Сприяння створенню національної системи управління даними та швидкого обміну інформацією (повідомлення про ризики) для харчових продуктів та кормів, яка б мала характеристики, подібні до RASFF (система швидкого оповіщення про харчові продукти та корми у ЄС); 

• Сприяння оптимізації мережі національних референс-лабораторій та лабораторій офіційного контролю, забезпечення відібраних за стратегічним розташуванням лабораторій новим устаткуванням, програмним та технічним забезпеченням;

• Сприяння створенню національних систем управління даними та інформаційних систем для лабораторій, органів державного контролю, а також отримання та обробки даних про імпорт та експорт;

• Модернізація та вдосконалення навчальної програми та системи безперервного професійного розвитку. 

Учасники семінару

 

Заступник директора з питань стандартизації та наукової діяльності Цегельник Т.Г.