З 01 грудня 2019 року в Україні методом підтвердження набирає чинності новий національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу» на заміну ДСТУ ISO 22000:2007, який прийнято наказом ДП «УкрНДНЦ» № 340 від 31 жовтня 2019 року.

ДСТУ ISO 22000:2007 втрачає чинність з 01 липня 2021 року.

Також, з 01 грудня 2019 року наказом ДП «УкрНДНЦ» вводяться в дію наступні національні стандарти, які прийняті методом підтвердження:

  • ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019 (ISO/TS 22002-1:2009, IDT) «Програми-передумови безпечності харчових продуктів Частина 1. Виробництво харчових продуктів» - Вперше;
  • ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019 (ISO/TS 22002-2:2013, IDT) «Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування» - Вперше;
  • ДСТУ ISO/TS 22002-3:2019 (ISO/TS 22002-3:2011, IDT) «Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 3. Сільське господарство» - Вперше;
  • ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019 (ISO/TS 22002-4:2013, IDT) «Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво пакування для харчових продуктів» - Вперше;
  • ДСТУ ISO/TS 22002-6:2019 (ISO/TS 22002-6:2016, IDT) «Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 6. Виробництво кормів і харчових продуктів для тварин» - Вперше;
  • ДСТУ ISO/TS 22003:2019 (ISO/TS 22003:2013, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що забезпечують аудит і сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів» - на заміну ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009;

 

За більш детальною інформацією звертатися за телефонами (0512) 34-60-27, (095) 288-14-29, на електронні адреси Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. або Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра..