Технологічна інструкція – це технологічний документ, що визначає вимоги до кожного етапу технологічного процесу виробництва з метою отримання готової продукції із заданими властивостями.

Технологічні інструкції вводяться одночасно зі стандартами (технічними умовами) підприємства. Вони є основними технологічними документами, що визначають:

- асортимент, який виробляється;

- вимоги до сировини та пакувальних матеріалів;

- порядок проведення технологічних процесів;

- вимоги до пакування і маркування;

- умови і терміни зберігання та транспортування

 

Підставою для розробки технологічних інструкцій є:

- розробка та (або) освоєння виробництва нової продукції (технології);

- проектування нового або реконструкція діючого виробництва;

- зміна технологічного процесу виробництва продукції (використання нового технологічного обладнання, зміна показників технологічних процесів та ін.).

Розробка/перевірка, доопрацювання та/або оформлення технологічних інструкцій, рецептур, технічних описів та блок-схем вимагає певних навичок і знань, адже вона здійснюється виключно відповідно до стандартів. Правила оформлення, заповнення та зміст технологічної інструкції, є строго регламентованими, що підкорюються вимогам Державних стандартів (ГОСТів, ДСТУ), і можуть відрізнятися в залежності від типу виробленої продукції та виду виробництва.

Фахівці ДП «Миколаївстандартметрологія» мають багаторічний виробничий досвід та досвід розробки технологічної документації, та пропонує Вам розробити для Вашого підприємства технологічні інструкції, рецептури, технічні описи, блок-схеми (зразок заявки) (зразок заявки)

Наші контакти: 54029, проспект Центральний, 11/5,

Тел.: (0512) 40-94-15; (095) 288-14-29

E-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Начальник відділу Кременецька Олена Федорівна